La respiració com un acte vital que és, condiciona el desenvolupament físic, mental i emocional de les persones. L’acte de respirar és el mirall del cos, el reflex de la que viu cadascú.

El problemes respiratoris derivats de les al·lèrgies, bronquitis, poden ser tractats amb tècniques no agressives (Indiba, tècniques vibro acústiques, acupuntura amb diapasons o làser…).

És una especialitat que utilitza un seguit de tècniques físiques, exercicis i maniobres suaus amb la finalitat de prevenir, curar o estabilitzar les disfuncions del sistema respiratori.

Són exercicis de movilització del tòrax i treball mitjantçant inspiracions, espiracions i vibracions per tal d’ajudar a eliminar les mucositats. També treballem molt el diafragma per millorar la funció respiratòria.

Indicacions: Va molt bé en casos de refredats de repetició, bronquitis , bronquiolitis, asma, pneumonia, rinitis, tos, mucositats, etc.  Està indicada per a qualsevol edat, des de nadons fins a persones d’edat avançada.

INDIBA – TERMOTERÀPIA

La transferència elèctrica capacitiva (TEC), és un mètode que té la capacitat de provocar una hipertèrmia local que es converteix en un important regenerador cel·lular.

Per les seves característiques, es pot adaptar a qualsevol especialitat i patologia.

Els seu efectes són els següents:

  • Increment del rec sanguini en profunditat
  • Increment de la temperatura interna (no del calor) en varis graus, repartits de forma homogènia
  • Increment de la tensió d’oxigen i de substàncies nutritives
  • Increment local dels líquids circulars i de les secrecions
  • Disminució de la tensió d’àcid carbònic, amb la conseqüent baixada del grau d’acidesa tissular
  • Disminució de la formació de toxines entre altres radicals lliures

MITJANÇANT EL JOC:

Es porta als infants a la presa de consciència dels seus mecanismes de ventilació, i a poc a poc, van incrementant la seva capacitat pulmonar i es poden alliberar de les mucositats.